İç Hastalıkları Bilim Dalı

İç Hastalıkları Bilim Dalı’nda 2 öğretim görevlisi bulunmaktadır. Bu Bilim Dalımızda poliklinik, servis, yoğun bakım hizmetleri yanında, acil servis, ayakta ve yatan hastalara konsültasyon hizmetleri verilmektedir. Ayrıca bölgemizde sık görülen Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) hastaları da bu Bilim Dalımız tarafından takip edilmektedir.

Hematoloji Bilim Dalı

Öğretim Üyeleri:

1. Prof. Dr. Levent ÜNDAR
  2. Doç. Dr. İhsan KARADOĞAN
  3. Doç. Dr. Ayşen TİMURAĞAOĞLU

Hematoloji Bilim Dalınca verilen hizmetler:

1. Hematolojik problemi olan hastalara rutin poliklinik ve servis hizmetleri
  2. Kök Hücre Nakli ve Tedavileri
  3. Eğitim Hizmetleri
    • İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanlık Eğitimleri
    • İmmümohematoloji Yüksek Lisans Eğitimi
    • Tıp Fakültesi Öğrenci Eğitimi
  4. Kan Bankacılığı ve Aferez Uygulamaları
  5. Laboratuvar Hizmetleri
    • Akış Sitometresi
    • PCR
    • Kök Hücre Hazırlama, Dondurma, Saklama

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı

1991 yılında kurulan Bilim Dalımız 15 yıllık orta vadeli gelişme sürecinde, Prof. Dr. Ümit KARAYALÇIN, Prof. Dr. Mustafa Kemal BALCI, Doç. Dr. Hasan ALTUNBAŞ ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan SARI’ dan oluşan norm akademik kadrosunu oluşturmuştur. Rutin mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim görevlileri yanı sıra, Türkiye’ de ilk Diabetik Hasta Eğiticisi Yüksek Lisans Programını açarak, Diabetik Hasta Eğitimi ve bakım kalitesini ön plana çıkarmıştır. Bu dönemde 5 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı yetiştirmiştir. Bilimsel araştırmalara önem veren ekibimiz, Avrupa ve Dünya Kongrelerinde sunduğu bildirilerle ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmiş, SCI’ya bağlı uluslararası dergilerde 126 makale yayımlanmıştır. Endokrin Polikliniğimizde ayda ortalama 1800-2000 hastanın tedavi ve takibi yapılmakta, diabet, obezite, tiroid hastalıkları, hiperlipidemi, osteoporoz ve diğer spesifik Endokrin hastalarına kaliteli sağlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca her hafta yapılan Tiroid Konseyi ile multi-disipliner yaklaşım çerçevesinde Endokrin Cerrahi, Nükleer Tip Uzmanları ve Pataloglarla birlikte tiroid hastalarına en uygun tedavi hizmeti verilmektedir.

Geriatri Bilim Dalı

Kuruluşu yeni olan bu Bilim Dalımızda halen bir öğretim üyesi bulunmakta olup, 65 yaş ve üstü hastalara hizmet vermektedir.

Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı

Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı poliklinik ve yatan hasta hizmetlerine ek olarak Kemoterapi Ünitesi ile Akdeniz yöresinde tek başvuru merkezidir. Günde 60 civarında hastaya tedavi hizmeti verilmektedir.

İç Hastalıkları Romatoloji Bilim Dalı

2003 yılında kurulan bilim dalımız Romatoloji poliklinikleri, yatan hasta hizmeti verilmektedir. Bir öğretim üyesi ve 3 adet Romatoloji yan dal ihtisası yapan uzman hekim kadrosu ile çalışmaktadır. 1 adet B tipi proje yürütülmekte ve ayrıca faz 3 çalışması, gözlem çalışmaları ile akademik çalışmalar yürütülmektedir.

İç Hastalıkları Alerji- İmmünoloji Bilim Dalı

2001 yılından itibaren hizmet veren bilim dalımız 1 öğretim üyesi ve 1 adet yan dal ihtisası yapan uzman hekim ile hizmet vermektedir. Alerji Polikliniği, Alerji Aşı ve Test Ünitesi ile alerji hastalarına polen, ev tozu gibi solunumsal alerjenler ve ilaç, gıda, arı alerjilerinde testler ve aşı tedavileri uygulanmaktadır. Polikliniğimizde İmmün yetmezlik ve bağışıklık sistem hastalıklarına da hizmet vermektedir.

Nefroloji Bilim Dalı

Nefroloji Bilim Dalı üniversitemiz ile aynı zamanda kurulan en köklü bilim dallarımızdan biridir. Ülkemizde ve dünyada klinik nefroloji, diyaliz, hipertansiyon, böbrek ve böbrek-pankreas nakli konularında öncü rol oynamaktadır. Halen bilim dalında 3 profesör, 1 doçent olmak üzere 4 öğretim üyesi görev almaktadır. Nefroloji üst ihtisas eğitimi için 2-4 İç Hastalıkları uzmanı eğitim görmektedir. Bilgi ve görgülerini arttırmak amacıyla ülkemizin değişik yerlerinden başvuran Nefroloji asistanı veya İç Hastalıkları uzmanlarına da eğitim verilmektedir. Hemodiyaliz Ünitesi’nde 25 kalıcı makine bulunmaktadır. Ülkemizin önde gelen ve 2-4 makine ile hizmet veren yoğun bakım diyalizi hizmeti de verilmektedir. Bilim Dalımızın Hemodiyaliz Merkezi ülkemizin hasta kapasitesi açısından en büyük referans merkezlerinden biridir. Periton Diyalizi Ünitesi, ülkemizde periton diyalizi uygulamasının temellerini atan en köklü ünitelerden biridir. Nefroloji Bilim Dalı klinik nefroloji, hipertansiyon ve böbrek-böbrek/pankreas nakli konularında günde 100 civarında hastaya poliklinik hizmeti vermektedir. 1978 yılından bu yana üniversitemizin misyonu ve haklı gururu olan böbrek nakli konusunda bilim dalımız nicelik ve nitelik olarak Avrupa’nın en büyük merkezlerinden biridir. Yine böbrek-pankreas nakli uygulaması da ülkemizde ilk kez üniversitemizde başlatılmış olup bu konuda da Nefroloji Bilim Dalı ülkemizin en büyük böbrek-pankreas nakli programının kurulmasında ve idamesinde belirleyici rol oynamıştır.