KALİTE POLİTİKAMIZ

Hasta ve çalışan güvenliğini ön planda tutarak; hastane hizmetlerini  ulusal ve uluslararası standartta sunmak, ekip çalışması ile sürekli gelişme ve iyileştirmeyi esas almaktır.

AMACIMIZ

Hastanede oluşturulan  kalite kültürünü geliştirmek ve devamlılığını sağlamak.

Hastanemizde ulusal ve uluslararası kalite standartları uygulamalarının    takibini  yapmak.

Hastane yönetimi ve hasta bakımı ile ilgili tüm süreçleri  izlemek, ilgililerle iş birliği yaparak süreçleri geliştirmek .

Yönetim ve hasta odaklı tüm süreçlerde  sürekli iyileştirmeyi ve devamlılığı sağlamak

Hasta, hasta yakın ve çalışanlarımızın  güvenliği ve memnuniyetini sağlamak için yapılacak   çalışmaların  takibini yapmak.

BÖLÜMDE VERİLEN HİZMETLER

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, hizmetlerin değerlendirilmesi, kalitenin geliştirilmesi ve kalite düzeyinin yükseltilmesi  için yapılacak her türlü çalışmayı yürütmek.

İç tetkik çalışmalarını planlamak, yürütmek ve buna bağlı olarak iç tetkik raporlarının, düzeltici ve önleyici faaliyet raporlarının hazırlanmasında , iç tetkikçilere yardım etmek ve tetkik bulgularının  takip edilmesi ve sonuçlandırılmasını sağlamak.

İç tetkik için belirlenen iç tetkikçilerinin eğitim alması için gerekli organizasyonu yapmak.

Dış tetkik için gerekli hazırlıkları yapmak ve dış değerlendirici kuruma gerekli desteği sağlamak.

Dış tetkik raporu doğrultusunda kurumda gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak.

ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin dokümantasyonunu takip etmek, bölümlerle görüşerek   gerekli güncellemelerini yapmak.

Uygun olmayan ürün hizmet formları doğrultusunda düzeltici ve önleyici faaliyetler açmak, takip etmek ve açılan düzeltici ve önleyici faaliyetlerin analizini yapıp yönetime sunmak.

Yönetimin gözden geçirme toplantısının hazırlıklarını yapmak, toplantı kararlarını  raporlamak, ilgililere duyurmak ve takibini yapmak.

Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında hastanede yapılacak çalışmaların yürütülmesi konusunda bölümlere rehberlik etmek  ve faaliyetlerin takibini yapmak.

Sayfa Özeti: Hakkımızda