Foto Film MerkeziYaklaşık yirmi beş yıl önce, tıp fakültesi bünyesinde topçularda kuruldu.

İlk olarak zamanın teknolojik imkânlarıyla, siyah beyaz ve mavi beyaz slaytların, ayrıca siyah beyaz tıbbi fotoğrafların karalık odada banyo ve baskısı yapılmaya başlandı. Bununla beraber renkli fotoğraf ve renkli slaytlar, baskı ve banyosu dışarıda yaptırılmak üzere çekimleri yapılmaktaydı.

1990’ların başlarında bölümümüz Tıp Fakültesi binasına taşınarak hizmetlerine burada devam etmiştir.

Teknolojik gelişmelere paralel olarak zamanın Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Artvinli hocanın desteğiyle Türkiye’de Hacettepe üniversitesinin ardından ikinci olarak, yüksek kalitede renkli slayt çekebilen bilgisayar kontrollü Raster Plus Palet, iki adet masaüstü bilgisayar ve A4 falatbet scanner bölümümüze alınmıştır.

1999 yılı yaz aylarında hastanemiz B blok 1. katında 3 oda ve 1 karanlık oda ile hizmetlerine devam eden merkezimizde 3 personel. 12 pc, 1 adet poster baskıları için 36” ink jet plotter, 2 scanner, 1 radyographic digatal scanner, 2 sb lazer yazıcı, 2 renkli lazer yazıcı ve video studyoyla hizmetlerine genişleyerek devam etmiştir.

Bölümümüz halen hastanemiz E bloğunda 3 personel ( Bölüm sorumlusu Necat Sağıroğlu, Mustafa Toprak, Serdar Toker) ile sunum hazırlama ve akademik yayınlarda tüm fotoğraf, video, grafik konularında akademik, idari personele, öğrencilere yardım, destek ve eğitim vermektedir. Ayrıca, ameliyathanede fotoğraf çekimi, hasta fotoğrafları çekimi, patoloji makro çekimleri, ameliyathanede operasyon videoları çekimi, bunların montaj ve seslendirilmesi, etkinlikler, toplantılar, özel günler video ve fotoğraf çekimleri tarafımızdan tüm üniversitemiz akademik ve idari bölümleri için ücretsiz yapılmaktadır.