Animasyonu görebilmeniz için flash player kurulu olmalıdır.

HASTA DOSYALARI ARŞİV BİRİMİ

Hasta dosyaları arşivinde  1.300.000 ‘e yakın hasta dosyası mevcuttur. Dosyalamada renkli kod ve küçükten büyüğe doğru sıralı sistem uygulanmaktadır.

Merkezi randevu sistemi ile verilen hasta randevuları, elektronik  ortamda birimimizden takip edilmektedir. Günlük ortalama 2.000-2.500  randevulu hasta dosyası bir gün önceden çıkartılarak tanzim ediliyor, yıpranmış olanlar yenileniyor, bölüm sekreterlerine barkodlama sistemi ile zimmetlendikten  sonra  polikliniklere ait personeller tarafından bölümlerine  gönderiliyor.

Polikliniklerimize randevusuz olarak günübirlik gelip muayene olacak hastaların  dosyaları ise  bölüm personelleri tarafından aldırılmaktadır.

Yatışı olan hastaların dosyaları sekreterler tarafından e-mail ile  bildirilmektedir. Günlük gelen listeler hazırlanarak ilgili bölüm sekreterliğine zimmetlenmekte ve arşiv görevlisi tarafından kliniklere dağıtılmaktadır.

Polikliniklerde / kliniklerde işlemleri tamamlanan dosyalar en kısa sürede arşive iade edilmektedir. Arşiv hasta dosyaları programı üzerinden barkodlama sistemi ile teslim alınan dosyalar numara ve renklerine göre tasnif edilerek raflarına yerleştirilmektedir.

Günlük olarak raflarda renk taraması yapılmakta, yanlış yerleştirilen dosyaların olup olmadığı kontrol edilerek raflar düzenlenmektedir.

Exitus olan hasta dosyaları ayrı bir yerde arşivlenmektedir. Exitus dosyaları da numara ve renklerine göre tasnif edilerek raflarına yerleştirilmektedir.

Birimimiz içerisinde ayrıca doktor araştırma ofisi mevcuttur. Araştırma ve bilimsel çalışmalar için doktorlar tarafından istenen dosyalar çıkartılmaktadır. Araştırmayı klinik veya poliklinikte yapmak isteyen araştırmacı doktorlara dosyalar zimmet karşılığı verilerek tekrar zimmet karşılığı alınmaktadır.

Adli Vaka Hasta Dosyaları Arşivi :

Acil servis ve kliniklerde açılan adli vaka niteliğindeki hasta dosyaları zimmetle alınıp index formuna yazılarak bilgisayara kaydedilmektedir.

Günlük veya randevulu gelen adli vaka hastaların dosyaları, ilgili poliklinik / klinikten görevlendirilen personellere zimmet karşılığı teslim edilerek tekrar zimmet karşılığı alınmaktadır. Teslim alınan dosyalar numara ve renklerine göre tasnif edilerek raflarına yerleştirilmektedir.

Resmi yazı ile istenen dosyalar, tıbbi belgeler (grafiler vb..) mevzuata uygun olarak hazırlanarak gönderilmektedir.

ELEKTRONİK HASTA DOSYALARI ÇALIŞMA BİRİMİ

Elektronik hasta dosyası çalışmalarımız iki vardiya olarak hızlı bir şekilde devam etmektedir. Amacımız en kısa sürede elektronik hasta dosyası ile hizmet vermektir

Hastane Müdürü Dr.Işık ÖZCAN, Bölüm Sorumlusu S.Suzan GÜZELYAZICI  haricinde  Arşiv Biriminde  33  kişi ile günlük hasta dosya işlemleri ve e-dosya tarama çalışmaları yürütülmektedir.