Animasyonu görebilmeniz için flash player kurulu olmalıdır.

Peyzaj (Park ve Bahçeler) Birimi

Hastanemiz Peyzaj Birimi 1999 yılı Mart ayında kurulmuştur.  Kurulduğu yıl 27.000 m² ham alanı peyzaj alanı haline getirmiştir. Ayrıca aynı yıl 100 m² lik plastik sera yaptırılmış ve bitki üretimine de başlanmıştır.

Şu anda yaklaşık 300.000 m² lik alana sahiptir. Yeşil alanlarda 19 kişi ile bütün bitki bakımlarına devam edilmektedir. Ayrıca bütün alanın bahçe temizlik hizmetleri  (7 personel) yürütülmektedir. Toplamda 26 kişilik personelle bahçemizde temizlik dahil hizmet verilmektedir.

Seramızda ihtiyacımız olan iç ve dış mekân bitki üretimi yapılmaktadır. 2012 yılında 68.730 adet bitki tarafımızdan üretilmiş ve bahçemizde kullanılmıştır. İç mekânlarda bulunan bitkilerin bakımı tarafımızdan gerçekleştirilmektedir.

Yeni yapılan bina etraflarında sulama, yapısal ve bitkisel peyzaj projelerinin çizimi ve uygulanması tarafımızdan yapılmaktadır. Ayrıca tüm alanların, peyzaj projesi de yeniden çizilerek bahçemizin daha modern bir hale getirilmesi planlanmaktadır..

İnsanlar üzerinde yapılan pek çok araştırmada bir kişi, mekân veya ortamla ilgili ilk izlenimin ilk 17 saniye de oluştuğu ve bu izlenimin sonradan değiştirilmesinin oldukça zor olduğu tespit edilmiştir.

Bu veriyi Hastanemize uyguladığımızda Hastanemiz bahçesine adım atan misafirlerimize, bakımlı ve huzurlu bir bahçe ortamı sağlayıp, kendilerini daha iyi hissederek ve güven duygusuyla binalarımıza giriş yapmalarını sağlamak en büyük hedefimizdir.

Sayfa Özeti: Peyzaj (Park ve Bahçeler) Birimi