Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Servisi; toplumun göğüs cerrahisi konusunda öncelikli sorunlarını bilerek bunlara gerekli yaklaşımı gösteren, çözümleri için tanısal, tedavi edici ve koruyucu yöntemleri uygulayan, bilgilerini sürekli geliştirerek yenileyen, araştırmalara katılan, toplumu göğüs  hastalıklarından  korumak için hasta ve ailesi ile ilişki kuran, tüm bunları yaparken hastayı sahiplenen, hasta haklarına saygılı davranılan bir anlayışla bir sağlık hizmeti sunmaktadır.

Hastanemizde yaklaşık 20 yıldır Salı günleri saat 13.00-14.00 arası Göğüs Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Radyoloji, Patoloji, Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi kliniklerinin katıldığı multidisipliner ''Toraks Konseyi'' yapılmakta hastalar bu konseyde ilgili bölümlerce detaylı olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca her Çarşamba saat 10.00-12.00 arasında, Klinik içi konsey, klinik içi seminer ve makale saatleri ile eğitim ve öğretim çalışmaları yapılmakta, ameliyat öncesi ve sonrası hastaların durumu burada tartışılmaktadır. Kliniğimizde Çarşamba günleri yapılan makale ve seminer çalışmaları ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında çarşamba hariç haftanın 4 günü elektif, günde 24 saat acil ameliyatlar yapılmaktadır.