Animasyonu görebilmeniz için flash player kurulu olmalıdır.

Hakkımızda

Fatura Tahakkuk ve Klinik Hizmetleri Birimi olarak görevimiz; hastanemizden hizmet alan tüm hastaların tedavi giderlerinin optimum faturalandırılmasını, hatasız gönderilmesini, fatura kesintilerinin ve takiplerinin, oluşturulacak sistem dahilinde yapılmasını sağlamak için; hastanenin tüm kliniklerindeki, ameliyathanelerindeki, yoğun bakımdaki bilgisayar işletmenlerinin resmi ve ücretli tüm hastaların yatış işlemlerini, taburcu olan hastaların dosyalarının kontrolünü, tüm evrakları ile birlikte Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) göre düzenlenerek Fatura Tahakkuk Bölümüne teslimlerini ve faturalama yapan bilgisayar işletmenlerinin etkin ve verimli çalışmasını sağlamaktır.

Hastanın tedavisinin bitmesi ve çıkış kaydının yapılmasıyla başlayan süreç; Akdeniz Medula Net programı ile Medula’ya fatura gönderilmesi, fatura döneminin sonlandırılması, örneklem dökülmesi, incelemelerin yapılması, fatura evraklarının SGK’ya teslim edilmesi ile dönemin SGK tarafından incelenip, kesinti sürecinin ve sonucunun ilgili bölümlere ve yönetime raporlanmasını kapsar.

Uygulama alanımız; hastalara hizmet sunan tüm birimleri, hastaların ücret ödemelerini garanti eden tüm resmi belgeleri, hastaların aldıkları hizmetleri gösteren tüm faturaları, hastanenin tüm Klinik Hizmetleri ve Fatura Tahakkuk Birimini kapsar.

Ayrıca 2011 yılından itibaren faaliyette olan TİG (Teşhisle İlişkili Gruplar) biriminin görevi;  yatan, ayaktan ve işlem bazlı olmak üzere hastanemizden hizmet ve tedavi alan hastaların sınıflandırılmasına yönelik maliyetlerle, hastaların türlerini tanı ve işlemlerine göre sınıflandırarak aynı türden vakalarla, harcanan tedavi kaynaklarının ilişkilendirilmelerine ve hastaların demografik verilerinin gruplanması işlemlerini kapsar.

Hastane Müdürü Şeref DİLEKÇİ koordinatörlüğünde; Öğr. Gör. Funda KÜÇÜKKUBAŞ (Fatura Tahakkuk ve Klinik Hizmetleri Sorumlusu), Sibel AKTAŞ (Fatura Tahakkuk) ve Sema KÖSE (Klinik Hizmetleri) haricinde Fatura Tahakkuk’ta 19, Klinik Hizmetleri’nde 41, TİG’de 5 kişi olmak üzere toplam 65 bilgisayar işletmeni ile faaliyetler sürmektedir.

Sayfa Özeti: Hakkımızda